I Folldal har turlaget ansvaret for løypekjøringa. Det kjøres opp 120 km med løyper. Beskrivelse av løypene finner du på www.folldalturlag.no og Løypebeskrivelser til høyre på hjemmesiden. Dagsaktuell informasjon om oppkjørte løyper finner du på www.skisporet.no eller telefon-appen «Skisporet».

www.folldalturlag.no
www.skisporet.no
Nåværende Loipe
Løypekart.pdf
Adobe Acrobat Dokument 2.2 MB
Beskrivelse av Løypenettet i Folldal
Løypenettet-i-Folldal.pdf
Adobe Acrobat Dokument 166.1 KB
Retningslinjer ved bruk av Turløypenette
Retningslinjer-ved-bruk-av-Turløypenette
Adobe Acrobat Dokument 336.3 KB

LØYPEMELDING                          21.Februar 2018

I ettermiddag ble løypene i Nygruva-området/Lurven preparert opp igjen. Gurin og Snøfrid melder om flotte forhold i skisporet! God tur.

LØYPEMELDING                          20.Februar 2018

Hei. I dag ble Gruverenntraseene preparert. Både 28-kilometeren og 13-kilometeren er per i kveld klar for de som har lyst til å teste disse før lørdag. Det er flotte snøforhold! Mer informasjon om Gruverennet og løypekart finner dere på www.folldal-if.no. Her blir det muligheter både for dere som vil gå i «aktiv klasse», «turklasse» og «Barneskirenn» (familieskidag i Stormoegga skiarena).

Løypa fra Folldal Gruver om Grønhøbua og videre ned til Grimsbu/Stormoegga, samt Husbekkentraseen ned til Folldal Gruver er også nypreparert.

Imorgen eller torsdag prepareres Nygruvaområdet.

Det er tilført godt med ved i de trivelige buene våre (Grønhøbua og Nygruvbua), så legg gjerne turen dit. Disse er åpne døgnet rundt. Ønsker du å gi «en liten slant» for veden du eventuelt bruker, finner du «vedgriser» i begge buene (du kan også vippse: 94750). Vær vennlig og rydd etter dere før dere forlater buene, slik at det blir hyggelig for alle å komme dit.

Nygruvhytta har vært godt besøkt siden lørdag, og mange vafler har blitt stekt og spist. Dit er dere fortsatt hjertelig velkommen alle dager t.o.m. søndag klokka 11-15.

Vi håper dere nyter fine dager i bygda vår. Om du er fra bygda eller er turist, og setter ekstra stor pris påskiløypene våre kan du vise dette ved å bli løypevenn. Som løypevenn kan du gi et eller flere valgfrie beløp til Folldal Turlag, og dermed være med å bidra til at vi kan fortsette å ha et like godt tilbud som det vi har i dag. Kontonummer 1885 17 42820 eller Vipps 94750 (merk meldingen «løypevenn»). Tusen takk for alle bidrag vi har fått hittil!

Enten du har tenkt deg på lange eller korte turer i vinterferien, kan det være lurt å ta en ekstra titt påfjellvettreglene:

1. Planlegg turen og meld fra hvor du går
2. Tilpass turen etter evne og forhold
3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel
4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer
5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre
6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is
7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er
8. Vend i tide, det er ingen skam å snu
9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig

Mvh Folldal Turlag

17. Februar 2018

I dag ble det en fantastisk værdag i Folldal. Mange tok turen til Nygruvhytta, hvor de blant annet fikk kjøpt nystekte vafler. Nygruvhytta holder, som tidligere nevnt; oppe hele vinterferien fra klokka 11-15.

Gurin og Snøfrid har også hatt en fantastisk dag i fjellet, og nå er stort sett hele løypenettet til Folldal Turlag preparert. Vi håper dere vil nyte fine dager i skisporet.

Vi minner om at vi setter stor pris på LØYPEVENN-bidrag, og vil takke alle dere som har støttet oss i vinter! Som løypevenn kan du gi oss et eller flere valgfrie beløp, og dermed være med å bidra til at Turlaget skal kunne fortsette å tilby løyper i Folldal slik som vi nå gjør. Vårt kontonummer er: 1885 17 42820. Vi har også Vipps: 94750. Husk og merk eventuell melding «løypevenn». 

Enten du har tenkt deg på lange eller korte turer i vinterferien, kan det være lurt å ta en ekstra titt påfjellvettreglene:

1. Planlegg turen og meld fra hvor du går
2. Tilpass turen etter evne og forhold
3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel
4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer
5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre
6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is
7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er
8. Vend i tide, det er ingen skam å snu
9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig

Mvh Folldal Turlag

GOD LØRDAGS MORGEN           17.Februar 2018

I skrivende stund viser gradestokken 19 minusgrader, «kjøle kaldt» kalles det på Folldal sin Dialekttemp. Heldigvis melder Nygruva sin værstasjon bare 9,5 minusgrader.

Klokka 11.00 åpner vi Nygryvhytta, og vi håper mange vil ta turen innom i dag for å kjøpe nystekte vafler og drikke.

Vi ønsker alle en fin dag, enten du «skal på OL», fottur eller ut i skisporet, og velkommen på Nygruvhytta!

Løypemelding                            13.Februar 2018

Hei. I dag har Gurin kjørt Nygruvaområdet (inkl. traseen til Fallet), samt alle løypene mellom Folldal Gruver og Grimsbu (inkl. Husbekkentraseen). Fantastiske forhold ute i skisporet nå!

Når det gjelder vinterferien vil arbeidet med å preparere løypene starte fredag dersom yr melder ok vær.

Løypemelding                             13.Februar 2018

Hei! Gurin kjører Nygruvaområdet nå. Fantastisk vær og føreforhold! Han vil kjøre Grønhøbua m.m. etterpå. Vi anbefaler en ettermiddagstur i dag!

Med vennlig hilsen Folldal Turlag, Gurin og Snøfrid.

GOD MORGEN                              10.Februar 2018

Det ble en fantastisk start på dagen med 3xGULL til Norge i OL!

Været er litt ruskete nå på morgenen, så vi minner om FJELLVETTREGEL NR 4: «Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer». Kle deg godt, ta med ekstra klær, og godt med mat og drikke.

Vi ønsker alle en fin dag, og gir en ekstra hilsen til alle mødre på MORSDAGEN.

Hilsen Folldal Turlag

Løypemelding                               9.Februar 2018

Hei! Sånn som værforholdene er nå, sterk vind med mye løssnø, er det bortkastet å preparere løyper i høyfjellet i dag. Derfor må det utsettes til i morgen tidlig før vi kjører Nygruvaområdet. I følge yr skal vinden løye da.

Skogsløypene anbefales i dag.

Med vennlig hilsen Folldal Turlag, Snøfrid og Gurin.

LØYPEMELDING                            8.Februar 2018

I går kjørte Gurin og Snøfrid fra Folldal Gruver om Folldal Fjellhotell, og ned til parkering Kakelldalsveien. Deretter videre om Utsikten og ned til Grimsbu.

I dag grunnpreparerte de hele Gruverennstraseen, samt den korte løypa tiI Gruverennet (ca.13 km). Den korte løypa ble stort sett sporsatt. Løypene mellom Grimsbu og Folldal Gruver (inklusiv Husbekkentraseen) har per i kveld flotte forhold!

Imorgen utpå dagen kjøres Nygruvaområdet.

Følg med på skisporet.no for å se hvor du kan gå i de «ferskeste» skisporene. Skisporet- linken direkte til Folldal Turlag sitt løypenett finner du her på hjemmesiden.

God (ski) helg!

Folldal Turlag, Gurin og Snøfrid

LØYPEMELDING                           7. februar 2018

I dag Kjørte Gurin og Snøfrid fra Folldal Gruver om Folldal Fjellhotell, og ned til parkering Kakelldalsveien. Deretter videre om Utsikten og ned til Grimsbu.

I morgen er planen at hele Gruverennstraseen skal grunnprepareres. I tillegg kjøres resten av løypene mellom Grimsbu og Folldal. Fredag kjøres Nygruvaområdet m.m.

Følg med på skisporet.no for å se hvor du kan gå i de «ferskeste» skisporene. Skisporet- linken direkte til Folldal Turlag sitt løypenett finner du litt lenger ned her på hjemmesiden.

Folldal Turlag, Gurin og Snøfrid

Webcam Folldal