I Folldal har turlaget ansvaret for løypekjøringa. Det kjøres opp 120 km med løyper. Beskrivelse av løypene finner du på www.folldalturlag.no og Løypebeskrivelser til høyre på hjemmesiden. Dagsaktuell informasjon om oppkjørte løyper finner du på www.skisporet.no eller telefon-appen «Skisporet».

www.folldalturlag.no
www.skisporet.no
Nåværende Loipe
Løypekart.pdf
Adobe Acrobat Dokument 2.2 MB
Beskrivelse av Løypenettet i Folldal
Løypenettet-i-Folldal.pdf
Adobe Acrobat Dokument 166.1 KB
Retningslinjer ved bruk av Turløypenette
Retningslinjer-ved-bruk-av-Turløypenette
Adobe Acrobat Dokument 336.3 KB

Helgens løypemelding                 07.April 2018

Hei. Det er fortsatt bra skiføre, og i helgen kan du nyte nypreparerte løyper fra Folldal Gruver eller Folldal fjellhotell til Grønhøa, videre mot Jensasetra og ned til Grimsbu. Det er knallfine spor! I dag prepareres konkurransespor i Stormoegga. Det er også kjørt løyper Furutjønna – Gamma og Furutjønna – Buste, samt Gamma – Folldal.

Over helgen, mandag eller tirsdag kveld, prepareres Nygruvaområdet.

Folldal Turlag ønsker alle ei god (tur)helg!

Drømmepåske i Folldal                02.April 2018

For en påske. For et vær. For et føre. For noen dager. Det har nok blitt brukt mange adjektiver for å beskrive denne påsken, og det blir rett og slett vanskelig å finne flere superlativer. Folldal Turlag håper virkelig dere har fått nyte utelivet på en eller annen måte disse fantastiske dagene, og at «energilageret» er velfylt. Imorgen er det tilbake til hverdag og jobb. Husk da å nyte påske-opplevelsene som gode minner, og tenk på de gode øyeblikkene når hverdagen «raser i vei».

Ikke slutt å nyte utelivet selv om påsken er over. Litt hver dag gjør godt for kropp og sjel. I forbindelse med markeringen av DNT sitt 150-års jubileum i Oslo Spektrum fortalte Dronning Sonja om sin «oppdagelse» av den norske fjellheimen, om gleden ved å bevege seg i naturen og om hvorfor hun har blitt så glad i å gå på tur. Hun sa det så fint! Å traske i vei i stillhet gjør godt for den frie tanke. Når man går høyere opp får man følelsen av at alle problemene ligger igjen i dalen. Man løser ting og grubler på en fin måte når man går. Det er noe i oss mennesker som gjør det riktig å gå. Norge og naturen er full av flotte kontraster. Bare det å VÆRE i naturen er et mål i seg selv.

I Folldal har det vært et yrende folkeliv og mange blide folk. Nygruvhytta har hatt mange besøkende. Takk til alle dere som har vært innom der! Vi vil også si TUSEN, TUSEN TAKK til dere som denne vintersesongen har jobbet som vertskap på Nygruvhytta! Uten dere hadde det ikke vært mulig å holde åpent. Nygruvhytta er og blir et dugnadsprosjekt. Når vi nå skal evaluere sesongen på Nygruvhytta, ønsker vi tilbakemeldinger fra dere som har jobbet der. Hvordan syns du det var å jobbe der? Hva var bra? Var det noe som var vanskelig eller ikke fungerte? Har du noen gode forslag/er det noe spesielt du har tenkt på? Leder i hyttekomiteen, Magnhild Brandsnes, tar gjerne imot tilbakemeldinger. Mobil: 900 20 096 eller epost magnhild.brandsnes@folldal.kommune.no

Av «turlagsaktiviteter» fremover blir det fellestur til Breisjøseter kommende helg (7.-8. april). Dersom dette er en tur du kan tenke deg å bli med på, finner du all informasjon om turen i eget innlegg lenger ned på hjemmesiden. Lørdag 7.april arrangerer Barnas Turlag Snekring av fuglekasser i sløydsalen på skolen med bålkos i skileikanlegget kl 10.00-13.00. Velkommen!

Folldal Turlag ønsker alle en god mandagskveld!

Påsken i Folldal                            28.Mars 2018

I skrivende stund har klokken «bikket» 21.00, og det er 14 minusgrader ute. Jeg (hjemmesideansvarlig) titter ut av vinduet, og lar meg fascinere. Konrastene mellom mørke fjell og flott kveldshimmel er et flott skue. Jeg tar turen ut på verandaen for å «komme nærmere», og jeg nyter stillheten. Snart blir det helt mørkt. Om dagen, derimot, er det fantastisk vær og yrende folkeliv i hele bygda. Det er rett og slett drømmepåske i Folldal.

I dag var det problemer med vipps på Nygruvhytta (det skyldtes ikke routeren, men selve vipps). Vi anbefaler de som har tenkt seg på Nygruvhytta imorgen om å ha med seg kontanter, i tillfelle.

På tur inn til Nygruva i dag tenkte kanskje noen av dere på at løypetraseen som var nypreparert i går morges ikke såg helt slik ut i dag. Årsaken til dette var at Røde Kors hadde kjørt der i går. De er stasjonert på Parkering Sveen. Når de får melding om ulykker i områder der det er mulig å kjøre rett ut fra basen bruker de turløypa for å komme seg fort fram. Nå er det veldig løst utenfor sporet. De prøver så godt de kan å gjøre minst mulig skade på løypene. Vi skulle gjerne kjørt der med løypemaskina i dag og reparert, men hvis vi freser opp den kalde harde snøen vil ikke sporene sette seg, og det blir verre enn det er nå.

Imorgen, skjærtorsdag, klokken 16.00 inviterer Folldal isbaderlaug til isbading på Kroktjønna. Alle er hjertelig velkomne, ta gjerne med hele familien og kom!

Turprogrammet for 2018 finnes nå tilgjengelig i menyen her på hjemmesiden. Er du medlem og ikke har fått det enda, er det «like rundt hjørnet».

Fortsatt god påske! Mvh Folldal Turlag

God tirsdags morgen!                  27.Mars 2018

I går var det et yrende folkeliv i Nygruvaområdet, og Nygruvhytta hadde mange besøkende. Det var fint å se store og små som koste seg i sola. Løypene mellom Folldal Gruver og Grimsbu, Reinsliatraseen, samt Nygruva-området/Lurven og ned til Streitlibekken ble preparert på ettermiddagen/kvelden.

I dag er det nok en kald morgen i Folldal. Da er det bare å nyte morgenstunden innomhus, gjerne i go`stolen med en kopp varm drikke mens du titter ut. Det kommer til å bli en flott dag!

Folldal Turlag ønsker alle en fin dag – nyt flotte forhold i skisporet, og husk å nyte vakker natur!

Isfiske med Barnas Turlag           24.Mars 2018

Vi minner om isfisketuren til Mysutjønn i Mjovassdalen nå i dag fra kl 10-14. Folldal JFF stiller med isfiskeutstyr og agn. Ta med godt med klær, mat og drikke etter eget ønske, samt noe å sitte på. Det blir muligheter for aking og skileik. Velkommen!

Løypemelding                                24.Mars 2018

Gamle Atndalsvegen er sporsatt fra krysset opp til Bakkesetra (like sør for Berg Gård) og bort til Solvang. God tur!

Hva med en skitur fra Sletten til Nygruva?                                                                      24.Mars 2018

Skiløypa fra Sletten Fjellgard til Nygruva starter som en fin tur i furuskog med variert terreng, og går etterhvert over til snaufjellet. Hvis du syns turen er litt for lang kan vi nå tipse deg om gratis parkering ved Nordre Dalåsen. God tur!

Tur i ruskevær                              18.Mars 2018

I går hadde vi en fantastisk vær-dag i Folldal. I dag ble det litt mer ruskete, men det trenger ikke være til hinder for å komme seg ut på tur. Vi kan uansett få oppleve øyeblikk som gjør godt for kropp og sjel. Det gjelder å kle seg godt. Dette bildet er tatt av Gunn Hilde Voll, som har vært på tur i Kakkeldalen i dag. Der var det frisk bris, «hetteføre» og skisporene drev fort igjen, men det var uansett en super tur!

Har du ett «tur-øyeblikk» å dele? Ditt øyeblikk kan inspirere og glede andre!

Folldal Turlag ønsker alle en god søndagskveld!

Løypemelding                               15.Mars 2018

Det er nå tråkka og kjørt spor Gamma – Folldal.

Løypemelding                                14.Mars 2018

Det er kjørt løyper fra Furutjønna til Gamma og Buste.

Løypemelding                                 13.Mars 2018

Nå kan du nyte nypreparerte skiløyper mellom Grimsbu og Folldal Gruver, samt i Nygruvaområdet/Gåsåa. Topp forhold!

Er du en av dem som setter pris på og benytter deg av Turlagets løyper? Hjelp oss så vi kan fortsette å ha skiløyper gjennom hele sesongen. Bli en av våre «LØYPEVENNER» ved å vippse oss ett bidrag på nr. 94750, eller sett inn på konto 1885 17 42820. Husk og merk betalingen «løypevenn».

Skap glade «utebarn» og løypemelding                                                                            09.Mars 2018

Å bidra til at barn blir glad i å være ute i naturen er en viktig oppgave! Skal man bo og trives i Folldal har man en absolutt fordel om man setter pris på friluftsliv og vakker natur. Da har man uttallige muligheter året rundt. Folldal er først og fremst en naturperle. Naturen vår er en stor ressurs!

Vi som voksne har et ansvar når det gjelder å legge tilrette for at barna skal kunne lære seg å sette pris på naturen. Det gjelder og ikke se på det som en uoverkommelig oppgave. Man trenger ikke gå så langt eller planlegge så stort. Barn finnes ikke kravstore. De liker å være i aktivitet. I naturen er det utfordringer til alle og aktivitetene er gratis. Barn liker å ake, gå på ski, klatre, balansere, undersøke, hoppe ned fra, spionere, leke gjemsel, spise matpakka ute, brenne bål osv. Barn liker å gjøre noe sammen med andre barn, men også med voksne. Alle kan oppleve å mestre ute i naturen. Å mestre gir, både liten og stor, økt livskvalitet.

Merete Lund Fasting har skrevet og sagt mye om barn og voksnes lek/friluftsliv, bevegelsesglede, motorikk, spennende steder, gode møteplasser, nærmiljø og folkehelse. I artikkelen «Naturen – vår største kjærlighet» skriver hun blant annet «I flere generasjoner har nordmenn søkt ut i naturen for å oppleve stillhet, frihet, ro og nærhet. Denne kvaliteten er ikke bare knyttet opp til det å sitte stille og oppleve, men også å være i aktivitet». Videre skriver hun «Fenomenet lek er sentralt i friluftsliv også for voksne. I friluftslivet er det ofte rom for lek, fordi det er rom for å være spontan, ikke konkurranse, en har ofte et annet forhold til tid, en er ofte flere sammen eller en er på dynamiske steder som innbyr til lek» (Agderposten 17.01.14).

Å bidra til at barn blir glade i naturopplevelser og fysisk aktivitet er en forutsetning for en fremtidig god folkehelse. Folldal Turlag og Barnas Turlag legger, på ulike måter, tilrette for at både voksne og barn skal bli glad i naturen. Vi kan alle bidra.

Endelig HELG, med gode muligheter for å gå på ski! Dette enten vi ønsker å gå kort eller langt. Vårt dyktige løypemannskap har de to siste dagene nok en gang sørget for at små og store kan boltre seg i flotte skiløyper. Som vanlig har vi flere valgmuligheter: i Nygruva området, både til Fallet og Lurven. Fra Lurven videre til Gåsåa og Nysetervegen. Likseså er det nypreparert fra Furutjønna til Folldal Gruver (inkludert Husbekkentraseen) og videre til Grimsbu. Reinslia er også nypreparert. Ellers finnes det to flotte skileik-/ akeanlegg, et ved skolen og et i Stormoegga.

Ønsker du å bidra til at Folldal skal ha et godt løypetilbud i framtiden? Bli LØYPEVENN. Som løypevenn kan du gi et valgfritt beløp til konto 1885 17 42820 eller du kan vippse til 94750 (husk å merk meldingen med løypevenn).

Nygruvhytta er åpen lørdag og søndag klokka 11-15. Her kan du få kjøpt nystekte vafler, sjokolade, samt varme og kalde drikker. Velkommen!

Med  et herlig bilde av ei jente som er helt i starten på sitt friluftsliv ønsker vi i Folldal Turlag dere alle en riktig god GOD HELG!

Løypemelding                           09.mars 2018

Da er Furutjønna – Folldal sporsatt. God tur!

Løypemelding                           09.Mars 2018

Det er nå nypreparerte løyper i Nygruvaområdet, både til Fallet og Lurven – Gåsåa. I tillegg er det nypreparert mellom Folldal Gruver og Grimsbu. I dag kjøres Husbekkentraseen og Reinslia. Det er fortsatt flotte forhold! I helga prioriteres Nygruvaområdet.

God tur.

Folldal – det kaldeste stedet i Europa, men utrolig fint!                                            02.Mars 2018

Folldal er som et stort levende galleri, med kunstverk fra alle årstider. De siste dagene har jeg (hjemmesideansvarlig) sett mange flotte vintermotiv på tur til og fra jobb, fra stuevinduet og på skitur. Jeg kan se på det samme kunstverket flere ganger, og hver gang ser jeg noe nytt, og lar meg fascinere.

Tross kulda, som vi i disse dager har blitt viden kjent for, så velger jeg som veldig mange andre å fokusere på alt det positive i bygda vår. I går for eksempel hadde jeg en flott måneskinnstur på ski fra Sveen. Snøen laget knitrende lyder under skiene der jeg gikk i vei, med flotte kunstverk på alle kanter. Turen toppet seg med kaffepause i Nygruvbua, der flere hadde vært tidligere, slik at det var godt og varmt der. Jeg følte meg heldig! Tenk å kunne ta en måneSKInnstur i slike omgivelser, mens kuldegradene lager rimfrost i håret, for så å komme til ei åpen, varm og trivelig bu.

Helgen står for tur, og vi i Folldal Turlag håper mange vil benytte anledningen til å nyte nettopp bygdas galleri. Skiløypene står klare og venter. Mulighetene er mange, enten du vil gå til fots eller på ski, langt, kort, på topptur eller du ønsker å være sosial.

Nygruvhytta er åpen lørdag og søndag klokka 11-15. Her kan dere få kjøpt nystekte vafler, sjokolade, samt varme og kalde drikker. Barnas Turlag inviterer til «Kom deg ut-dagen» klokka 12-15 på Nygruvhytta. Vi feirer at DNT er 150 år. Det blir muligheter for skileik, natursti og grilling for de som ønsker det. Vi satser på at dette blir en flott familiedag utendørs!

Gjennom hele vinteren skriver vi jevnlig her på hjemmesiden og på facebooksiden vår om at vi trenger LØYPEVENNER i Folldal Turlag. «Nå igjen…..» tenker kanskje noen av dere med et sukk. Folldal Turlag har ansvaret for et stort løypenett, som vi vet at veldig mange setter stor pris på. Det er nødvendig for oss å presisere at dette koster mange penger. Vi er så heldige å ha et raust næringsliv og kommunen med oss, deres årlige bidrag gir oss en solid «grunnmur» for å kunne holde på det tilbudet vi har. Uten dem hadde det ikke vært mulig å ha dagens løypetilbud i Folldal i det hele tatt. De fortjener en stor TAKK! Skal vi kunne «bygge godt på grunnmuren» er vi HELT AVHENGIGE AV AT DERE SOM SETTER STOR PRIS PÅ SKILØYPENE OG ER AKTIVE BRUKERE BIDRAR, og gjerne også dere som ikke bruker løypene så ofte. Jo mindre penger, jo dårligere løypetilbud, og i verste fall blir det ikke noe tilbud mot slutten av sesongene. Løypetilbudet i Folldal er og blir et spleiselag!

Medlem i turlaget eller ei, ALLE kan bli løypevenn. Man kan gi hvor mye og hvor ofte man vil. Vårt kontonummer er 1885 17 42820. Vi har også vipps 94750. Alle bidrag må merkes med «løypevenn».

 

VI ØNSKER ALLE EI RIKTIG GOD HELG. Ta turen ut, nyt alt det flotte Folldalsbygda har å by på, nyt øyeblikket og la deg fascinere! Mvh Folldal Turlag

Måneskinnstur                           01.Mars 2018

Nygruvbua klokka 19: 20 rød inne, 18 blå ute. Det er flott på Nygruva nå! Ta gjerne en kveldstur dit. Vi ønsker alle en flott kveld, på tur eller i go`stolen.

Løypemelding                            28.Februar 2018

Skogsløypa Gamma-Folldal er nå sporsatt. Det er mye elg og rådyr å se, så her ligger alt til rette for en flott naturopplevelse. God tur!

Løypemelding                            27.Februar 2018

En ny flott dag i Folldalsfjellene er over. Det er mye snø i traseene, så det tar mye lengre tid å preparere enn vanlig, men da blir også løypene deretter! I dag har Gurin preparert Folldal Gruver – Grimsbu, Husbekktraseen og Reinslia.

God tur! Mvh Turlaget, Gurin og Snøfrid.

Dyktig løypemannskap!            26.Februar 2018

Denne vinteren er vi spesielt heldige med snømengden. Vi opplever at mange av dere benytter sjansen til en skitur så fort dere har anledning. Det gleder oss i turlaget. I Folldal kan vi nyte både fantastiske skispor og vakker natur samtidig. Det gjør godt for kropp og sjel, nyt det!

Vi vil rette en stor TAKK til alle våre dyktige løypekjørere, både «Snøfrid-kjørerne» og scooter-kjørerne! Gjennom hele vinteren står de på tidlig og sent (og av og til har de uvanlig lange arbeidsdager) for at vi andre skal få topp forhold på våre skiturer. De fortjener applaus!

Mvh Folldal Turlag

Har du lyst på skitur i ettermiddag? Eller imorgen?

Klokka er 16.00, og været er bra. Gurin og Snøfrid har nettopp kjørt løypene i Nygruvaområdet, samt ned til Gåsåa. Fra Nygruvhøgda fortsetter de turen ned til Fallet og videre til Sveen.

Klokka 16.35: det er nykjørte scooter-spor fra Furutjønna til Gamma og Buste, og det er tråkka med scooter fra Gamma til Folldal.

Nå som det er lyst lenger om kvelden er det fint å ta en tur på ettermiddagen. Det er fantastiske forhold nå, nyt det!

Vi vil også benytte anledningen til å takke alle våre løypekjørere som står på for at alle vi andre skal få topp forhold når vi er på skitur! 

Hilsen Folldal turlag

Løypemelding                            25.Februar 2018

Hei. På grunn av snøværet har det blitt endring i kjøreplanen til Gurin og Snøfrid. Tenker du deg ut på skitur anbefaler vi nå området Folldal Gruver – Grønhøa. Nygruvaområdet blir ikke preparert i dag. Ha en fin søndag!

Folldal turlag, Gurin og Snøfrid

God lørdagsmorgen                   24.Februar 2018

I skrivende stund nærmer klokka seg 07.00, og gradestokken viser 6 minusgrader. Om ikke mange timene går startskuddet for årets Gruverenn. Arrangør er Folldal IF, og du finner all den informasjon du trenger på www.folldal-if.no. I Stormoegga skiarena er det familieskidag kl 12.30, med skileik-aktiviteter og skirenn (1-15 år). Gruverenntraseene er nypreparert, og klare til å «ta i mot dere». I tillegg til fine løyper, vil dere få noen fantastiske naturopplevelser underveis!

Nygruvhytta er åpen for servering i dag og imorgen kl. 11-15. Her kan du få kjøpt nystekte vafler, sjokolade, samt varme og kalde drikker. Nygruvbua og Grønhøbua er åpen døgnet rundt, så ta gjerne turen dit og nyt nistepakka der. Det er lenge siden vi har hatt så flotte skiforhold i Folldal, og med ny løypemaskin og dyktig skuter-mannskap er det nå milevis med flotte skispor!

Er du en av de som setter stor pris på løypetilbudet i bygda? Bli løypevenn i Folldal Turlag, og bidra ditt til at vi kan fortsette å ha et like godt tilbud i fremtiden. Du kan gi så stort bidrag du vil, så ofte du vil. Vårt kontonummer er 1885 17 42820, eller du kan vippse til 94750 (husk og merk meldingen med løypevenn). Takk for alle bidrag vi har mottatt hittil i vinter.

 

VI ØNSKER ALLE EN RIKTIG GOD HELG! Mvh Folldal Turlag.

Løypemelding                             22.Februar 2018

I ettermiddag ble løypene mellom Folldal Gruver og Grimsbu kjørt. Gurin og Snøfrid melder om kjempeforhold!

I morgen skal de kjøre Gruverenn-traseene, samt merke løypene så ingen går feil på lørdag. Kan du tenke deg å være med på Gruverennet? Mer info om dette finner du på www.folldal-if.no. Vi ønsker alle i hytter og hus en riktig god kveld!

Mvh Folldal Turlag, Snøfrid og Gurin.

LØYPEMELDING                          21.Februar 2018

I ettermiddag ble løypene i Nygruva-området/Lurven preparert opp igjen. Gurin og Snøfrid melder om flotte forhold i skisporet! God tur.

LØYPEMELDING                          20.Februar 2018

Hei. I dag ble Gruverenntraseene preparert. Både 28-kilometeren og 13-kilometeren er per i kveld klar for de som har lyst til å teste disse før lørdag. Det er flotte snøforhold! Mer informasjon om Gruverennet og løypekart finner dere på www.folldal-if.no. Her blir det muligheter både for dere som vil gå i «aktiv klasse», «turklasse» og «Barneskirenn» (familieskidag i Stormoegga skiarena).

Løypa fra Folldal Gruver om Grønhøbua og videre ned til Grimsbu/Stormoegga, samt Husbekkentraseen ned til Folldal Gruver er også nypreparert.

Imorgen eller torsdag prepareres Nygruvaområdet.

Det er tilført godt med ved i de trivelige buene våre (Grønhøbua og Nygruvbua), så legg gjerne turen dit. Disse er åpne døgnet rundt. Ønsker du å gi «en liten slant» for veden du eventuelt bruker, finner du «vedgriser» i begge buene (du kan også vippse: 94750). Vær vennlig og rydd etter dere før dere forlater buene, slik at det blir hyggelig for alle å komme dit.

Nygruvhytta har vært godt besøkt siden lørdag, og mange vafler har blitt stekt og spist. Dit er dere fortsatt hjertelig velkommen alle dager t.o.m. søndag klokka 11-15.

Vi håper dere nyter fine dager i bygda vår. Om du er fra bygda eller er turist, og setter ekstra stor pris påskiløypene våre kan du vise dette ved å bli løypevenn. Som løypevenn kan du gi et eller flere valgfrie beløp til Folldal Turlag, og dermed være med å bidra til at vi kan fortsette å ha et like godt tilbud som det vi har i dag. Kontonummer 1885 17 42820 eller Vipps 94750 (merk meldingen «løypevenn»). Tusen takk for alle bidrag vi har fått hittil!

Enten du har tenkt deg på lange eller korte turer i vinterferien, kan det være lurt å ta en ekstra titt påfjellvettreglene:

1. Planlegg turen og meld fra hvor du går
2. Tilpass turen etter evne og forhold
3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel
4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer
5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre
6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is
7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er
8. Vend i tide, det er ingen skam å snu
9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig

Mvh Folldal Turlag

17. Februar 2018

I dag ble det en fantastisk værdag i Folldal. Mange tok turen til Nygruvhytta, hvor de blant annet fikk kjøpt nystekte vafler. Nygruvhytta holder, som tidligere nevnt; oppe hele vinterferien fra klokka 11-15.

Gurin og Snøfrid har også hatt en fantastisk dag i fjellet, og nå er stort sett hele løypenettet til Folldal Turlag preparert. Vi håper dere vil nyte fine dager i skisporet.

Vi minner om at vi setter stor pris på LØYPEVENN-bidrag, og vil takke alle dere som har støttet oss i vinter! Som løypevenn kan du gi oss et eller flere valgfrie beløp, og dermed være med å bidra til at Turlaget skal kunne fortsette å tilby løyper i Folldal slik som vi nå gjør. Vårt kontonummer er: 1885 17 42820. Vi har også Vipps: 94750. Husk og merk eventuell melding «løypevenn». 

Enten du har tenkt deg på lange eller korte turer i vinterferien, kan det være lurt å ta en ekstra titt påfjellvettreglene:

1. Planlegg turen og meld fra hvor du går
2. Tilpass turen etter evne og forhold
3. Ta hensyn til vær- og skredvarsel
4. Vær forberedt på uvær og kulde, selv på korte turer
5. Ta med nødvendig utstyr for å kunne hjelpe deg selv og andre
6. Ta trygge veivalg. Gjenkjenn skredfarlig terreng og usikker is
7. Bruk kart og kompass. Vit alltid hvor du er
8. Vend i tide, det er ingen skam å snu
9. Spar på kreftene og søk ly om nødvendig

Mvh Folldal Turlag

GOD LØRDAGS MORGEN           17.Februar 2018

I skrivende stund viser gradestokken 19 minusgrader, «kjøle kaldt» kalles det på Folldal sin Dialekttemp. Heldigvis melder Nygruva sin værstasjon bare 9,5 minusgrader.

Klokka 11.00 åpner vi Nygryvhytta, og vi håper mange vil ta turen innom i dag for å kjøpe nystekte vafler og drikke.

Vi ønsker alle en fin dag, enten du «skal på OL», fottur eller ut i skisporet, og velkommen på Nygruvhytta!

Løypemelding                            13.Februar 2018

Hei. I dag har Gurin kjørt Nygruvaområdet (inkl. traseen til Fallet), samt alle løypene mellom Folldal Gruver og Grimsbu (inkl. Husbekkentraseen). Fantastiske forhold ute i skisporet nå!

Når det gjelder vinterferien vil arbeidet med å preparere løypene starte fredag dersom yr melder ok vær.

Webcam Folldal